Bra Assistans ger mig alla förutsättningar!

Micke FredrikssonMitt namn är Mikael Fredriksson jag föddes med funktionshindret Arthogryposys Multiplex Congenita (AMC)

Jag är 23 år gammal och bor i Göteborg, där jag bor med min sambo Oliwia. Jag kommer inte från Göteborg ifrån början utan är uppväxt i Lindesberg som ligger fyra mil norr om Örebro.

Så länge jag kan minnas har jag alltid tyckt om idrott. Både att titta på och utöva själv. Det finns en sport som har gått rakt in i hjärtat på mig och det är simning. Jag vet inte riktigt när eller hur intresset uppkom men jag vet att jag gick i simskola och fick ett erbjudande att börja simträna i en simklubb. På senare dagar har jag upptäckt att simning är en häftig sport eller rättare sagt vatten är häftigt. För under den tiden som jag är i bassängen blir mitt funktionshinder mindre. Jag kan röra mig lättare i vatten jag behöver inte vara orolig för att ramla på samma sätt som om jag inte var i vatten. Och jag behöver ingen hjälp av assistenten för att ta mig till andra sidan bassängen.

Det är kanske inte anledningen till att jag började, men det är en anledning till att jag fortsatte.

Sedan 2005 har jag simmat i svenska landslaget i handikappsimning. Jag har varit med på fyra VM, tre EM och ett paralympics. Jag har även varit en av de lyckligt lottade som har lyckats att simma hem lite medaljer till Sverige också.

På VM har jag tagit fyra stycken medaljerMicke Fredriksson2

1 Guld
2 silver
1 brons

EM

2 silver
2 brons

 

Jag är beroende av min personliga assistans för att kunna utöva mitt idrottande. För att kunna byta om till träningskläder, fylla på vattenflaskan och ta fram olika saker som ska användas under träningen. 2014 startade jag ett samarbete tillsammans med Bra assistans och dom ger mig alla förutsättningar för att jag ska klara av min vardag och mitt idrottande på bästa sätt.

Micke_20150_20medley_20starten_20kopia_1  fredriksson-pa0091

Är du också intresserad av att få hjälp av Bra Assistans för att få alla förutsättningar att klara av din vardag och ditt idrottande på bästa sätt?
Kontakta oss!!