Mikael och Andreas framfart inför Paralympics!

13 maj, 2016 av     Postad under: Aktuellt

1513465762016 är ett hektiskt år för Bra Assistans Paraidrottare och det är ibland svårt att hinna med i svängarna. Sedan en tid tillbaka är det klart att Bra Assistans kommer att ha 2 st personer med till Paralympics i Rio. Andreas Collin och Mikael Fredriksson. Andreas lag i rullstolsrugby har sedan sitt EM-silver förra året varit klara för Paralympics medan Mikael fick vänta på sitt besked om uttagning fram till för ungefär en månad sedan.
Både Mikael och Andreas har gjort ett Paralympics tidigare där både rugbyn och Mikael slutade på en 6:e plats i respektive idrott. Inför Rio så har båda skruvat upp förväntningarna och den här gången siktar de på att vara bättre än någonsin!

IMG_1340Andreas har tillsammans med sitt klubblag Göteborg Lions tagit hem hela serien och kan titulera sig svenska mästare. Grattis säger vi till Göteborg och Andreas!
Näst på tur för svenska rugby laget står en turnering i Kanada, där Sverige kommer att stöta på lite av det motstånd som väntar i Rio. Kanada är ett av världens bästa rugby lag och är en väldigt bra värdemätare för Sverige.
Sverige ska även åka på ett läger i Schweiz där de även kommer spela en turnering mot några av Europas bästa lag!

Mikael har den senaste tiden varit på resande fot. Först bar det av till Rio där de svenska simmarna fick IMG_1614testa OS/paralympics bassängen och därefter åkte landslaget till Madeira för EM.
På tävlingen i Rio ställde Mikael upp i tre grenar. Samma grenar som han kommer att simma när det väl är dags för Paralympics. Och med 2 segrar och en tredje plats ifrån tävlingen kan man   tro att Mikael kommer ha en ganska bra känsla när det väl blir allvar i September.
På EM så hittade Mikael formtoppen ordentligt. Totalt slog Mikael 7 svenska rekord och tog 1 EM brons och han tog sig till final i alla sina lopp.

Det märks tydligt att det inte bara är vi på Bra Assistans som är imponerade av våra idrottare. Både Andreas och Mikael har spelat in reklam filmer för ATG och SKF. De har även synts till en hel del i media.

 

Andreas i reklamfilm tillsammans med SKF
https://www.mynewsdesk.com/se/parasport/videos/paralympiska-kandidater-med-siktet-mot-rio-i-skfs-nya-film-23538

Andreas tillsammans med ATG
http://www.atgplay.se/video/20160405-ingendromarforstor

Mikael tillsammans med ATG
http://www.atgplay.se/video/20160409-olympiatravet%E2%80%93mikaelfredriksson

Mikael i en intervju med expressen
http://www.expressen.se/sport/svensken-maste-mala-over-sina-tatueringar/

Mikael i en intervju med Nerikes Allehanda
http://na.se/sporten/simning/1.3842026-avslutade-em-med-sjunde-svenska-rekordet

Vi på Bra Assistans är jätte stolta över våra idrottare och önskar er all lycka i fortsättningen!

1405067_1200_673 IMG_1419

Har du några frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss.