Träningsläger i USA för Svenska Rullstolsrugbylandslaget

31 mar, 2016 av     Postad under: Aktuellt

andreas2016usa2Andreas Collin har tillsammans med det svenska rullstolsrugby landslaget befunnit sig i USA på träningsläger och även fått chans att spela mot USAs rullstollslag i sex matcher.

Ett läger som på många sätt är viktig i resan mot spelen i Rio, där just USA kommer att bli en av Sveriges största konkurrenter. Med Paralympics brons och VM brons i bagaget kan man tänka sig att amerikanarna ville bevisa för svenskarna att dom är att räkna med i Rio.

Sverige som fick klara sig utan några nyckelspelare bjöd USA på en riktig fajt i de två första matcherna och i den första matchen skiljde det till slut bara 4 bollar mellan lagen.

Men ju fler matcher som spelades desto större blev tyvärr segermarginalen till USA.

Andreas är väldigt optimistisk efter resan i USA.

-Vi får klara oss utan en av våra nyckelspelare, samtidigt som vi spelar med 10 man och USA spelar med 16 man. Så det är klart att när USA kan rulla runt på 3 femmor så blir det väldigt tungt för oss.

andreas2016usa

Andreas fortsätter:

-Det positiva är att vi har fått spela ihop med femmor som vi inte gjort på flera år. Eftersom vi under EM förra året bara spelade med en femma så var senast vi spelade ihop på VM 2014.

Nästa helg återgår det till vardagen för de svenska rullstolsrugby spelarna med serie spel i Göteborg.

Är du nyfiken och funderar på om ryllstolsrugby är sporten för dig.

Läs mer om sporten på: www.rullstolsrugby.nu

Har du några frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss.