Flera nya världsrekord i helgen!!

15 feb, 2016 av     Postad under: Aktuellt

IMG_1202 I helgen gick Malmö Open av stapeln. En parasport tävling som firade 40 års jubileum och samlade hela 17 olika idrotter på ett och samma ställe. Ett litet mini-paralympics. Bra Assistans hade tre personer på plats i simhallen. Bella Hocanin och Mikael Fredriksson var på plats som idrottare medan Björn Erkus var på plats som ledare för sin klubb Nacka HI.

Bella som simmar för ÖSA var otroligt nöjd med sin helg med många personliga rekord och ett par lopp där hon simmade otroligt nära personbästa.

– Jag är väldigt nöjd med helgen, fick väldigt bra tider och pressade nästan på alla mina lopp. Men nu gäller det att bara träna ännu mer så att nästa tävling blir ännu bättre.

Björn som gjorde sin första tävling som ledare berättade på söndags morgonen att det var fullt upp men också lite rörigt då tävlingsledningen hade lite mindre incidenter av olika slag.

Men jag tror ändå, om jag får göra en egen bedömning att Björn är väldigt nöjd med sina första insats som ledare.

Helgens stora utropstecken stod Mikael Fredriksson för. Mikael visade på en stabil form och presterade på en högre nivå än han gjort det senaste året. Resultatet?

Tre (!) världsrMikael Fredrikssonekord och två Europarekord!

Rekorden kom på 50 meter frisim (Europarekord)
100 meter medley (Världsrekord)
50 meter ryggsim (Europarekord) försök
50 meter ryggsim (Världsrekord) Final
50 meter fjäril (Världsrekord)

Mikael som satsar mot sommarens Paralympics kunde inte fått ett bättre kvitto på att formen är god än det han fick i helgen.

– Nej, verkligen inte. Det har iallafall inte försämrat mina chanser att nå Rio i sommar. Men det är fortfarande alldeles för tidigt för att säga något. Allt kan fortfarande hända.

På det stora hela kan vi konstatera att det här var en succé helg för Bra Assistans och dess brukare.

 

Stort grattis!!!

Har du några frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss.