Grattis till våra deltagare i Stockholm international para games!

5 Nov, 2015 av     Postad under: Aktuellt

I helgen avgjordes Stockholm international para games, En tävling för idrottare med funktionshinder och Bra Assistans hade tre deltagare i två olika sporter.

Mikael Fredriksson och Björn Erkus deltog i simning och Andreas Collin deltog med sitt lag Göteborg Lions i rullstolsrugby. För Mikael och Andreas så var denna tävling ett steg mot säsongens stora mål Paralympics i Rio 2016.

Björn & Micke

Björn meddelade innan tävlingarna att detta var hans sista tävling innan tävlingsbrallorna läggs på hyllan. Dock kämpade Björn på väldigt bra och simmade på stabila tider genom hela tävlingen. Han simmade så bra så att han var och snuddade på kvaltiderna till EM som avgörs i vår. Kanske kan detta få Björn på andra tankar och även om Björn avslutar sin aktiva karriär så kommer simningen fortfarande vara en del av hans liv, i framtiden som tränare för Nacka HI. Och kanske får vi se Björn i bassängen igen.

 

Den andra simmaren Mikael Fredriksson hade ett väldigt smalt tävlingprogram och ställde endast upp Micke1på två distanser. 50 rygg och 150 medley. Detta för att kunna befästa sina positioner på världsrankingen och öka sina möjligheter till att kvala till Paralympics nästa år. På Mikaels första distans gick det inte alls som Mikael planerat.

Han beskriver själv som att han var i jätte bra form i 35 av 50 meter men sen kom det en jätte vägg med mjölksyra som inte gick att arbeta sig igenom. Mikael sa dock att han trodde att 150 medley skulle gå bättre för att där slipper han den direkta kraftfulla mjölksyran. Och om han hade rätt. 150 medley slutade med ett svenskt rekord och en första plats i grenen. Och inte nog med att Mikael tog guldet på samma distans så gjorde Björn ett av sina stabila lopp och placerade sig på en andra plats bakom Mikael och därmed fixade dubbeln på distansen till Bra Assistans.

 

AndreasDen tredje deltagaren från Bra Assistans var Andreas Collin med Göteborg Lions. Och om simmarna hade en succé så är det inget emot vad Göteborg Lions hade. Hela laget spelade en fantastisk turnering och gick OBESEGRADE ur turneringen och därmed även turnerings segrare. Det är första gången som Göteborg Lions går obesegrade ur en turnering i klubbens historia. Ett fantastiskt resultat för klubben och exakt den starten som både klubben och Andreas vill ha i början av en Paralympics säsong!

 

Bra Assistans vill gratulera sina fantastiska idrottare som gång på gång visar att det inte finns någon begränsning i vad det går att uppnå om man bara har ett tydligt mål och när hjärtat är med!

Micke2

Har du några frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss.